fbpx

Цікаве про крафт

З броварні – до твого келиха

Зварити смачне пиво — це лише частина справи, хоча і левова. Далі важливо правильно розлити крафт в кеги та зберігати належним чином до моменту передачі на торгові точки. Як це відбувається? Коли ми отримуємо від магазинів або закладів порожні кеги від пива, ми ретельно їх миємо. Для цього ми маємо спеціальну мийно-розливну машину, яка спочатку повітрям видуває залишки старого пива, а вже потім обмиває стінки кега гарячою водою.

Далі ми миємо кеги за допомогою лужного розчину (каустику), концентрація NaOH в якому складає 2,5%. Все це відбувається у перевернутих догори дриґом кегах. У цьому ж положенні змиваємо лужний розчин гарячою водою.

Наступний крок — стерилізація. Для цього ми використовуємо техніку пропарювання. До речі, це тільки одна з технік мийки кег, існує також альтернативний спосіб – хімічна мийка, для якої потрібні додаткові місткості та насоси. Але цей спосіб менш ефективний, адже хімічний розчин не здатен потрапити на всі ділянки кегу.
Після пропарювання, коли ми знищили всі бактерії, наповнюємо кег вуглекислотою, щоб витіснити повітря та створити всередині тиск, який допоможе наповнити місткість пивом, не утворюючи піни. Уникнути спінення, також допомагає низька температура пива, адже в ньому розчиняється СО2.

На території броварні ми маємо 3 холодильні камери, в яких підтримуємо температуру яких на рівні 2-4 °C. Одразу після розливу, перевозимо кеги туди.

У Red Cat ми маємо свою службу логістики, вона допомагає нам швидко доставити крафт своїм партнерам. А ті вже, своєю чергою, піклуються, щоб ви завжди мали змогу скуштувати улюблене пиво, коли забажаєте. Ми піклуємось, щоб замовник за необхідності отримав поставлення, навіть якщо заздалегідь обумовлені терміни були інші. Адже ми не хочемо, щоб наші поціновувачі чекали на пиво цілий тиждень, як зазначено у контрактах.

Розливний цех, холодильні камери та служба логістики — це те, що допомагає нам контролювати якість пива, яке ви купуєте в магазинах або закладах харчування. Адже ми мінімізували всі ризики на шляху крафту від броварні до вашого келиху завдяки правильним бізнес-процесам.

Читати далi

Яка вода потрібна для пива?

Різноманітність пивних смаків незчисленна, тому було б злочином завжди варити лише якісь конкретні сорти. Ми маємо нестримну жагу до експериментів, тому…


Читати далi

Розкриваємо всі таємниці народження крафту

Що потрібно для створення нового сорту пива? Звісно натхнення броваря! Але й послідовне дотримання етапів виробництва з застосуванням спеціального обладнання. Починаємо…


Читати далi

Як ми контролюємо якість пива?

Крафтове пивоваріння, як і будь-яке мистецтво, достатньо непередбачуване. Звісно, якщо не володієш тонкощами цієї справи. А оскільки у нас за плечима багаторічний…


Читати далi