Поєднання 4 преміальних солодів та меду дає чудовий смак та аромат. Батьківщиною лагеру є Баварія. Ще в середньовіччя пиво там визрівало та зберігалося у холодних печерах та монастирських льохах. А слово Lager перекладається з німецької як склад, льох. Вважається, що обираючи для Київської Русі релігію, князь Володимир Великий не обрав іслам, так як він забороняє вживання алкоголю. Є висока ймовірність того, що саме у Русі стали використовувати хміль у виробництві напоїв раніше, ніж будь-де (це підтверджують документи за 10 ст). Скоріш за все, звідси й пішла фраза «захмеліти», хоча насправді хміль ніяк не впливає на міцність. Також часто використовували і мед.
Хміль: Magnum
Солод: Pale ale, Abbey, Rye, Carapils
Колiр: Мідний
Аромат: Солодовий, з помітним відтінком медута польових трав
До пива ідеально пасує: Негострі м’ясні страви, морепродукти та медовик