Історія свідчить, що за Середньовіччя бельгійським монахам дозволялося пити до 5 літрів пива на день. Як тільки наш кіт дізнався про це, то одразу майнув до Бельгії у монастир. На довго його, звісно, не вистачило – аскетичне життя зовсім не для нього, та й так багато пива сьогодні монахам вже пити не дозволяють. Але часу дарма кіт у Бельгії не згаяв, а привіз додому автентичний рецепт справжнього бельгійського дюбелю і зварив за цим рецептом пиво Abbat! Цей сорт має багатий букет смаку: легкий відтінок житнього хлібу, карамельна солодкість у післясмаку, відчуваються і нотки фруктів, спецій та шоколаду. Пиво щільне та відрізняється насиченим бурштиновим кольором. Звичайно, зараз вже технології дозволяють замовити пиво прямісенько з Бельгії, але ж приємніше, коли воно зварене своїми для своїх, та ще й не потрібно довго чекати, щоб посмакувати! А Abbat вийшов дуууже смачний і в дуууже обмеженій кількості!
Хміль: Magnum, Hersbruker
Солод: Pale ale, Abbey, Carapils, Special W, Melanoidine
Колiр: Темно-бурштиновий
Аромат: Насичений солодовий, з відтінками карамелі, сухофруктів та прянощів
До пива ідеально пасує: Морська риба, морепродукти і страви з них; страви зі свинини; штрудель, яблучний пиріг